Steve BrownUITGELICHT:
Weegschaal de aarde


HOME
VERWACHT
RECENT VERSCHENEN
informatie voor de BOEKHANDEL
AUTEURS & RECENSIES:
• Auteurs A-B
• Auteurs C-K
• Auteurs L-R
• Auteurs S-Z

CONTACT


NON-FICTIE

NIEUWE GESCHIEDENIS
• memoires Willem Oltmans
GESCHIEDENIS
ECONOMIE
JURIDISCH
ACTUALITEIT
VLUGSCHRIFTEN


FICTIE

PROZA
POËZIE
TONEEL
WAARGEBEURDE VERHALEN
POLITIEKE PROZA/ESSAYS
KINDERBOEKEN


LITERAIRE VERTALINGEN
RUSSISCH
ENGELS
SPAANS
FRANS


SAMENWERKING

HUMANISTISTEN
VRIJDENKERS


IMPRINT

UITGEVERIJ SCHOKLAND
UITGEVERIJ BÉATRICE SMEETS


DISTRIBUTIE
SAM BROERSMA
ELISABETH GREBER
RONDOS


UITVERKOCHT

IN MEMORIAM
Banken beroven mensen - Fiat Justitia
06-07-2010

door Wiebe de Boer en Lorenzo Favetta

Steve Brown Een Don Quichot

Op het laatste moment wordt van locatie gewisseld. Was eerst een café in de buurt van de Dam het geplande decor voor de ontmoeting, nu wijken we uit naar de Burger King op het Amstel Station. Er hangen daar meerdere camera’s en er is gratis bewaking; een veilige manier van kantoorhouden dus. Het geeft wel aan dat voormalig hasjhandelaar en drugsbaron Steve Brown nog steeds rekening houdt met een aanslag op zijn leven. Tegenwoordig is hij schrijver en probeert hij mede via zijn weblog de ‘maffiajournalistiek’ in Nederland aan de kaak te stellen. We spreken met hem over het leven als drugsbaron, de vete met Peter R. de Vries en de succesvolle periode van The Happy Family.

Lees het hele artikel

 

 


Banken beroven mensen
01-12-2008

en 42 andere colomns

Steve Brown

Een bloemlezing van de columns van Steve Brown, auteur van Nederlands best verkochte True Crimeboek: Drugsbaron in Spijkerbroek. De selectie werd gepubliceerd op zijn veelbe­sproken weblog in de periode van 2006 tot 2008.

Steve Brown ventileert in zijn columns op sati­rische wijze zijn ongezouten, en vaak tegen­draadse mening over politiek, media, en mis­daad. Hij ontziet daarbij links noch rechts. Wil­ders en Verdonk krijgen er regelmatig genade­loos van langs, maar ook de coryfeeën van de PvdA, zoals Herfkens en Koenders. Ook de zaak Holleeder wordt door Steve Brown op zijn unieke wijze, dus dicht op de huid, becommentarieerd.

Misdaadjournalisten als P.R. de Vries, Bas van Hout, John van den Heuvel en Hendrik Jan Korterink krijgen van Brown een geheel andere waardering dan van de reguliere media. Ook ziet hij gangsters dik­wijls in een ander licht dan ze doorgaans wor­den opgevoerd. Zo introduceert hij de elite-gangsters die in de VS 100 duizenden mensen per week uit hun huis zetten. Tweede Kamerlid en crimefighter Fred Teeven wordt evenmin gespaard. Daarnaast komen er nog vele ande­re bekende en minder bekende Nederlanders onder het mes.

Steve Brown fileert de gedragingen van de mensen waarover hij schrijft haar­scherp en onverbloemd en laat daarbij de stem van de straat horen.

ISBN 9789067282239
NUR 401
175 pagina's
EUR 15,00
Bestellen

 

 


Banken beroven mensen - Fiat Justitia
(06-07-2010)
Banken beroven mensen
(01-12-2008)
Developed with QwikZite (version 1.12)