Jose Maria SisonUITGELICHT:
Weegschaal de aarde


HOME
VERWACHT
RECENT VERSCHENEN
informatie voor de BOEKHANDEL
AUTEURS & RECENSIES:
• Auteurs A-B
• Auteurs C-K
• Auteurs L-R
• Auteurs S-Z

CONTACT


NON-FICTIE

NIEUWE GESCHIEDENIS
• memoires Willem Oltmans
GESCHIEDENIS
ECONOMIE
JURIDISCH
ACTUALITEIT
VLUGSCHRIFTEN


FICTIE

PROZA
POËZIE
TONEEL
WAARGEBEURDE VERHALEN
POLITIEKE PROZA/ESSAYS
KINDERBOEKEN


LITERAIRE VERTALINGEN
RUSSISCH
ENGELS
SPAANS
FRANS


SAMENWERKING

HUMANISTISTEN
VRIJDENKERS


IMPRINT

UITGEVERIJ SCHOKLAND
UITGEVERIJ BÉATRICE SMEETS


DISTRIBUTIE
SAM BROERSMA
ELISABETH GREBER
RONDOS


UITVERKOCHT

IN MEMORIAM
US terrorism & war in the Philippines
23-10-2003

Engelstalig

Jose Maria Sison

In het eerste deel van US Terrorism and war in the Philippines wordt professor Jose Maria Sison geïntroduceerd. Professor Sison is een Filippijns progressieve patriot die in Nederland woont als erkend politiek vluchteling. Sison heeft lang gestreden voor vrijheid en democratie in de Filippijnen en wordt daarvoor vervolgd in eigen land en sinds de VS met haar oorlog tegen het terrorisme begonnen is, ook in het buitenland.

Vervolgens verdedigt professor Sison zich in het tweede deel van het boek tegen zijn machtige vervolgers die hem beschuldigen van terrorisme en draait hij de rollen om. Hij beschrijft de terroristische daden van de Verenigde Staten en de agressieve oorlog die zij in 1899 voerden tegen de Filippijnse bevolking. Deze oorlog zou uitlopen op een koloniale overheersing die tot 1946 duurde.

Sindsdien overheersen de Verenigde Staten in een semi-koloniaal verband de Filippijnen. Sison klaagt de Verenigde Staten en het Bushregime aan voor plundering op wereldniveau en het aanzetten tot terrorisme en agressieve oorlogen. Hij ontmaskert de onrechtvaardige campagne van de Verenigde Staten die nationalistische bevrijdingsbewegingen, landen die nationale onafhankelijkheid nastreven en progressieve leiders als Sison zelf, probeert te demoniseren tot terrorisme of terroristen.

In deel drie wordt de internationale campagne ter verdediging van de democratische rechten van professor Sison voorgesteld. Respect wordt gevraagd voor Sisons rol in de vredesonderhandelingen van het National Democratic Front met de regering van de Filippijnse republiek.

ISBN 9789067281614
133 pagina's
NUR 697
EUR 12,00
bestellen

 

 


US terrorism & war in the Philippines
(23-10-2003)
Developed with QwikZite (version 1.12)