VERWACHTUITGELICHT:
Guus Houtzager


HOME
VERWACHT
RECENT VERSCHENEN
informatie voor de BOEKHANDEL
AUTEURS & RECENSIES:
• Auteurs A-B
• Auteurs C-K
• Auteurs L-R
• Auteurs S-Z

CONTACT


NON-FICTIE

NIEUWE GESCHIEDENIS
• memoires Willem Oltmans
GESCHIEDENIS
ECONOMIE
JURIDISCH
ACTUALITEIT
VLUGSCHRIFTEN


FICTIE

PROZA
POËZIE
TONEEL
WAARGEBEURDE VERHALEN
POLITIEKE PROZA/ESSAYS
KINDERBOEKEN


LITERAIRE VERTALINGEN
RUSSISCH
ENGELS
SPAANS
FRANS


SAMENWERKING

HUMANISTISTEN
VRIJDENKERS


IMPRINT

UITGEVERIJ SCHOKLAND
UITGEVERIJ BÉATRICE SMEETS


DISTRIBUTIE
SAM BROERSMA
ELISABETH GREBER
RONDOS


UITVERKOCHT

IN MEMORIAM
Het Rood Verzetsfront in het vizier van de geheime dienst

onder redactie van Paul Moussault en Barbara Sahakian

“Deels door oplettendheid aan overheidszijde, deels door ondeskundig­heid aan de kant van het Rood Verzetsfront werden bomaanslagen voorkomen.”

Het intensief bespioneren door geheime diensten van eigen onderdanen in naam van contraterrorisme is niet pas na 11 september 2001 begonnen, maar nam al vroeg in de jaren zeventig een aanvang.

Gestaafd met een indrukwekkend aantal documenten bewijzen Moussault en Sahakian hoe ver de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in de jaren zeventig en tachtig gingen in hun ijver.

Het Rood Verzetsfront in het vizier van de geheime dienst biedt een verrassende kijk op de, soms hilarische, wereld van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

ISBN 9789067283359
NUR 697

bestellen

INKIJKJE

VERWACHT IN APRIL


Maanheuvel

Kees Quirijns

eerder verschenen bij uitgeverij Prometheus

Over Maanheuvel

NBD Biblion, door J.G.W. Gielen
Deze roman speelt zich af in 1992-93 te Amsterdam en op Sint Maarten. In het eerste deel wordt het bestaan geschilderd van de verloederde weduwnaar en alcoholist Maanheuvel, die van een kleine uitkering moet rondkomen. In het tweede deel treedt als ik-figuur De Waal op, een eenvoudige boekhouder bij een bank. Maanheuvel ontpopt zich als een gewiekste oplichter. Hij gebruikt De Waal om onroerend goed te kopen en verkopen, onderhandelt met notarissen, advocaten en een andere handelaar, sleept een belangrijk bedrag binnen en deinst niet voor moord terug. Het eerste deel van de roman is kleurrijk, maar ook lichtelijk chaotisch en grof. Het tweede deel is spannend. De auteur kan goed vertellen, maar bijzondere literaire waarde heeft dit debuut van Quirijns (1935, zakenman) niet. Ontspanningslectuur voor breed publiek. Vrij kleine druk.

De 21 beste boeken die u nooit heeft gelezen
HP/De Tijd vraagt (zomer 2017), net als vorig jaar, ruim twintig lieden uit het boekenvak naar het boek waarvan zij vinden dat het onterecht weinig is gelezen of in de vergetelheid is geraakt.

Jan Cremer koos Maanheuvel. Hij zegt er o.a. over: "Zelden heb ik over de grond liggen rollen van het lachen door een Nederlands literair werk. Maanheuvel van Kees Quirijns is een fantastisch boek, vergelijkbaar met W. F. Hermans’ Landingspoging op Newfoundland. Het is een scherp en soms vilein geschreven meesterwerk, een absolute afrekening met de schimmige wereld van snelle makelaartjes en rücksichtlose huisjesmelkers."

ISBN 978906728397
ca. EUR 20,00

bestellen

VERWACHT


Weegschaal de aarde 6 - Gedichten 1982-2005

Verzameld werk Sonja Prins

met een inleiding van Lidy Nicolasen

"Deel 6 is het laatste deel van het verzameld werk van Sonja Prins. Bijna tien jaar na haar dood is haar verzameld werk na uitgave van dit deel compleet. Het omvat maar liefst achthonderd pagina’s en is aanzienlijk dikker dan voorgaande delen. Sonja’s assistente Mien Bastiaansen verzamelde jarenlang onvermoeibaar alle kladblokjes en rondslingerende briefjes met opgekrabbelde gedichten. Ze ordende die thuis, ontcijferde ze en verwerkte ze digitaal. Duizenden briefjes heeft ze uitgetikt, bewaard en naar de uitgever gebracht.

Op een van die kattenbelletjes staat: ‘Verwant aan mijzelf is de communicatie in dichtvorm, dat wil zeggen niet in directe maar in indirecte uitdrukkingswijzen met gebruik van associaties en metaforen’. De taal van het gedicht in al zijn associaties, vindt Sonja, raakt eerder de kern van een gebeurtenis, dan wanneer je een verhaal vertelt of een beschouwing over diezelfde gebeurtenis schrijft. Dichten was voor haar als ademen, het hield haar in leven."

Lidy Nicolasen
uit de inleiding

ISBN 9789067283403
NUR 306
ca. 800 pagina's
EUR 25,00
@ bestellen

VERWACHT

 

Het Rood Verzetsfront in het vizier van de geheime dienst

april 2018

Maanheuvel

voorjaar 2018

Weegschaal de aarde 6 - Gedichten 1982-2005

voorjaar 2018

Developed with QwikZite (version 1.12)