Harry ZevenbergenUITGELICHT:
Weegschaal de aarde


HOME
VERWACHT
RECENT VERSCHENEN
informatie voor de BOEKHANDEL
AUTEURS & RECENSIES:
• Auteurs A-B
• Auteurs C-K
• Auteurs L-R
• Auteurs S-Z

CONTACT


NON-FICTIE

NIEUWE GESCHIEDENIS
• memoires Willem Oltmans
GESCHIEDENIS
ECONOMIE
JURIDISCH
ACTUALITEIT
VLUGSCHRIFTEN


FICTIE

PROZA
POËZIE
TONEEL
WAARGEBEURDE VERHALEN
POLITIEKE PROZA/ESSAYS
KINDERBOEKEN


LITERAIRE VERTALINGEN
RUSSISCH
ENGELS
SPAANS
FRANS


SAMENWERKING

HUMANISTISTEN
VRIJDENKERS


IMPRINT

UITGEVERIJ SCHOKLAND
UITGEVERIJ BÉATRICE SMEETS


DISTRIBUTIE
SAM BROERSMA
ELISABETH GREBER
RONDOS


UITVERKOCHT

IN MEMORIAM
Punk in Rhenen
12-05-2004

Harry Zevenbergen

Punk in Rhenen beschrijft de absurditeit van het kleine en grote onrecht in het leven. In de gedichten voeren humor, pathetiek, woede en sentimenten afwisselend de boventoon.

Dichter/schrijver, bloemlezer en literair promotor Harry Zevenbergen is geboren in Randwijk, opgegroeid in Rhenen en woont nu sinds jaar en dag in Den Haag. Hij is een veelzijdig schrijver en performer. De poëzie valt te plaatsen in de Engelse verhalende poëzietraditie met als grote voorbeelden Attila the Stockbroker, William Blake, Anne Clark, Morrissey en Emily Brönte.

Zijn werk is vol humor, gevoelig, provocerend, absurdistisch en geëngageerd. Zijn optredens zijn energiek, hilarisch en vertederend en naast zijn solo-optredens werkte hij in het verleden o.a. samen met Ian Horn (als de Worldcup poets), Pink Sly (Wordup Touchdown), de violist en doedelzakspeler Murray Campbell, Thomas van Straaten (Los Zand) en met Diann van Faassen in de poëziepopgroep D.O.M. (een mix van poëzie en dance/popmuziek).

Veel van Zevenbergens optredens zijn buiten het literaire circuit tijdens pop-, punk- en folkfestivals, in jongerencentra, cafés, tijdens straattheaterfestivals en in Engeland en Schotland heeft hij door er veelvuldig te touren een stevige live-reputatie opgebouwd.

ISBN 9789067281706
NUR 306
96 pagina's
EUR 12,50
Bestellen

 

 


War on war
06-07-2003

gedichten geen bommen

Redactie: Harry Zevenbergen en Diann van Faassen

War on War is een project van kunstenaars tegen de war on terrorism.

gedichten van Daniel Dee, Tjitse Hofman, Diana Ozon, Martin S. Past, Ingmar Heytze, Tjeerd Bruinja, Arjan Witte, Rense Sinkgraven, Ineke Riem, Vital Baeken, Herman Claeys, Andy Fierens, Jos Jagers, Jan Bervoets, Ramona Maramis, Cor Gout, Adriaan Bontebal, Lydia Rood, Driek van Wissen, Ruben van Gogh, Karel de Gier, Barry Fitton, Sylvia Hubers, Rob Bekker, Arthur Crucq, Balkis Hamid Hassan, Raf Vantuykom, Fred Papenhove, Hans Plomp, Salah Hassan, Mowaffk Al-Sawad, F.W.A. Korsten, Keith Armstrong, Rob Gee, Andy Willoughby, Les Barker, Karen Margolis, Eddie Woods, Mark Gwynne Jones, Ian Horn en Anne Clark.

tekeningen van Ivy Tequivy, Arthur Crucq, Moritz Ebinger en Sandra de la Combe.

De opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar het Stichting Fonds Vredesprojecten in Utrecht. Dit fonds steunt allerlei kleinschalige vredesprojecten die gericht zijn tegen de wapenindustrie, wapengeweld of ter bevordering van geweldoze oplossingen van conflicten. Uitgave in samenwerking met Stichting Underground Benelux (SUB)

ISBN 9789067281522
NUR 306
92 pagina's
EUR 12,50
Bestellen

 

 


Punk in Rhenen
(12-05-2004)
War on war
(06-07-2003)
Developed with QwikZite (version 1.12)