Hans JansenUITGELICHT:
Weegschaal de aarde


HOME
VERWACHT
RECENT VERSCHENEN
informatie voor de BOEKHANDEL
AUTEURS & RECENSIES:
• Auteurs A-B
• Auteurs C-K
• Auteurs L-R
• Auteurs S-Z

CONTACT


NON-FICTIE

NIEUWE GESCHIEDENIS
• memoires Willem Oltmans
GESCHIEDENIS
ECONOMIE
JURIDISCH
ACTUALITEIT
VLUGSCHRIFTEN


FICTIE

PROZA
POËZIE
TONEEL
WAARGEBEURDE VERHALEN
POLITIEKE PROZA/ESSAYS
KINDERBOEKEN


LITERAIRE VERTALINGEN
RUSSISCH
ENGELS
SPAANS
FRANS


SAMENWERKING

HUMANISTISTEN
VRIJDENKERS


IMPRINT

UITGEVERIJ SCHOKLAND
UITGEVERIJ BÉATRICE SMEETS


DISTRIBUTIE
SAM BROERSMA
ELISABETH GREBER
RONDOS


UITVERKOCHT

IN MEMORIAM
Hans Jansen - Protestliederen
01-11-2011

Hans Jansen bracht bij Papieren Tijger twee boeken uit: zijn debuutroman De geselecteerde (1995) en een biografie over de filosoof Max Stirner, De egoïst Max Stirner (2009). Klik en luister:

 

Klik en luister: Wie vermoordde mijn planeet? (MP3-formaat) Of luister en kijk:

 

 


De egoïst Max Stirner
12-10-2009

Hans Jansen

Onbegrepen, verguisd, vergeten, eeuwige dissident; tot deze kwalificaties verdoemd, bleef het werk van filosoof Max Stirner voor velen onbekend. Als pleitbezorger van het ‘egoïsme’ werd Stirner jarenlang doodgezwegen omdat hij in zijn boek De enkeling en zijn eigendom de grondgedachten van alle populaire ideologieën en religies resoluut naar het rijk der fabelen verwees. Nu in het westen deze grote stromingen aan belang hebben ingeboet, vinden Stirners opvattingen steeds meer weerklank.

Stirner was zijn tijd ver vooruit. Hij ontvouwde ruim 150 jaar geleden de natuurlijke aard van de mens: die van egoïst, de zichzelf dienende. Evenwel: slechts een enkeling behartigt werkelijk zijn eigenbelang. De rest laat zich nog steeds misleiden door oneigenlijke zaken als overheden en goden. Meedogenloos, provocerend, ironisch, en met een stortvloed aan aforismen opent Stirner zijn lezers de ogen, houdt ze een spiegel voor en trekt de sluier van hypocrisie weg. Schrijvers als F. Nietzsche, B. Traven, en J.P. Sartre traden in zijn voetsporen.

Hans Jansen wekt deze Duitse vrijdenker uit de negentiende eeuw weer tot leven in een wereld van Napoleontische oorlogen, revoluties en grote ontdekkingen en laat u kennismaken met zijn denkbeelden, die tijdgenoten als Karl Marx, Ludwig Feuerbach en Sôren Kierkegaard deden verbleken.

Een uitgave in samenwerking met De Vrije Gedachte

ISBN 9789067282253
NUR 731
114 pagina's
EUR 17,00
Bestellen

 

Recensie Kritisch Lezen - Sonja De Schaepdryver

 

Klik en luister: protestlied De egoïst van Hans Jansen

 

 

 


De Geselecteerde

Een toekomstroman

Hans Jansen

Wanneer Johan Schmidt eindelijk wakker wordt, ontdekt hij tot zijn grote verbijstering dat hij is vastgebonden aan een bed in een ziekenhuis dat hem niet bekend voorkomt. Nog griezeliger is het dat de kalender inmiddels het jaartal 2013 aangeeft. Al gauw wordt hem verteld dat hij aan geheugenverlies lijdt. Het is het begin van een hele reeks ontdekkingen die hem gaandeweg doen beseffen dat er iets verschrikkelijks moet zijn gebeurd gedurende zijn verblijf in het hospitaal. Stap voor stap ontdekt hij wat dat geweest moet zijn. In zijn pogingen de nieuwe wereld waarin hij nu leeft te verkennen en begrijpen, gaat deze echter meer en meer bizar lijken...

Een schokkende toekomstroman met onverwachte ontknoping, die zelfs het heden een andere aanblik geeft. Wie de toekomst van De Geselecteerde kent, begrijpt het heden beter, maar wordt er beslist niet vrolijker van. De Geselecteerde is het debuut van Hans Jansen.

Breng ook een bezoekje aan de site van Uitgeverij Virus, hier vindt u meer informatie over Hans Jansen en zijn werk: www.uitgeverij-virus.nl

ISBN 978 90 6728 063 1
NUR 300
164 pagina's
EUR€ 11,35
bestellen

 

 


Hans Jansen - Protestliederen
(01-11-2011)
De egoïst Max Stirner
(12-10-2009)
De Geselecteerde

1995

Developed with QwikZite (version 1.12)